Honda Connect

hondaconnect hondaconnect2

Een primeur in de CR-V- en Civic-serie van 2015 is het compleet nieuwe ingebouwde audio- en informatiesysteem Honda Connect. Honda Connect biedt gemak en connectiviteit onderweg. De belangrijkste kenmerken zijn: AM/FM-, DAB- en internetradio, bluetooth, browsen op het internet, satellietnavigatie*  en een achteruitkijk-parkeercamera.

 

Het systeem werkt op Android 4.0.4 en maakt gebruik van de bekende pinch-, swipe- en tap functionaliteit van een smartphone om toegang te krijgen tot alle functies op een scherm van zeven inch (17,8 cm).  

Het Honda Connect infotainmentsysteem is bedoeld voor de Europese markt en wordt aangedreven door Nvidia’s mobiele processor Tegra3.

Honda toonde het splinternieuwe systeem in twee varianten. Eén had een traditioneel hoofdscherm met icoontjes, terwijl het scherm van de andere versie uit tegeltjes bestond. Gebruikers kunnen naar believen wisselen tussen de verschillende modi, en nieuwe thema’s zullen waarschijnlijk online beschikbaar zijn.

Navigatie
De Garmin Navigator app verzorgt de navigatie. De app tovert het aanraakscherm van de auto om tot een klassieke gps. Omdat het infotainmentsysteem op Android draait kunnen gebruikers natuurlijk ook nieuwe apps downloaden, zij het enkel via de Honda App Store.

Als voorbeeld toonde Honda de Aha en Aupeo Internetradio-apps. Ook applicaties die parkeergelegenheden en prijzen van tankstations tonen zijn beschikbaar. Honda zal nieuwe apps aan de winkel toevoegen, rekening houdend met strikte veiligheidsvoorschriften. Sommige apps, zoals de webbrowser, worden geblokkeerd terwijl de wagen rijdt.

Het Honda Connect Infotainmentsysteem is zoals je kan verwachten uitgerust met handenvrij bluetooth-telefoneren. Omdat de Androidcomputer aangesloten is op de on board diagnostics van de wagen kun je tevens gedetailleerde informatie over je autotochtjes opvragen.

Het nieuwe Honda Connect met Android verschijnt in eerste instantie in de Europese versies van de CR-V en de Civic.