TCR in Assen

Foto’s van de TCR te Assen 23/10/2016

Op zaterdag en zondag 22 en 23 oktober racet de Honda Civic TCR in Assen. Je kan deze races volgen op tcrbenelux.eu

Programma : www.finaleraces.nl

img_0478

Na zijn succes in Zandvoort in het kader van het TCR Benelux-kampioenschap komt Norbert Michelisz opnieuw Stéphane Lémeret bijstaan in de Civic nummer 18, het geluksgetal van… Tiago Monteiro. De auto in de kleuren van het Boutsen Ginion-team cultiveert duidelijk het familiegevoel, met achtereenvolgens vier verschillende rijders die allemaal ontsproten zijn aan de ‘Honda Racing Family’. Norbi krijgt nu de zware taak om dit mooie project succesvol af te ronden. Stéphane Lémeret en zijn Civic staan momenteel aan de leiding in het kampioenschap, maar er volgen nog twee raceweekends. Bovendien ligt de lat heel hoog, want zowel in Italië als Duitsland alsook in het ETCC hebben de Civics TCR de titel veroverd.

img_0479

De Honda Civic TCR Art Car Jean Graton gaat weer racen. Na Zandvoort zal hij aan de start verschijnen van de voorlaatste manche van het TCR Benelux-kampioenschap in Assen. Voor de gelegenheid zal hij bestuurd worden door het Nederlandse duo Michael Verhagen en Tom Coronel!

img_0477
Deze auto, die onmiddellijk competitief zal zijn, wordt opgenomen in het Team Boutsen-Ginion Racing. De Civic staat momenteel aan de leiding in het autoklassement en Stéphane Lémeret  is leider in het rijderskampioenschap.
De inspiratie voor de Honda Art Car Jean Graton was de Michel Vaillant Art Strip ‘A Fond!’, met Michel Vaillant die in het midden van de jaren 70 aan het stuur van zijn Formule 1-bolide in de tunnel van Monaco jacht maakt op een Ferrari.
De auto – in zijn World Touring Car-specificatie – werd voor de zomer op het Festival of Speed in Goodwood gepresenteerd in het kader van de wedstrijd WTCC Art Car. Zijn spectaculaire design was ongelofelijk populair bij de fans, die de auto als winnaar van de wedstrijd uitriepen. Vervolgens werd een TCR-versie gecreëerd, die nu aan haar tweede race gaat deelnemen. Een operatie die werd mogelijk gemaakt dankzij het dynamisme van de Honda-dealer van Rotterdam. In Assen zal de Art Car Jean Graton het nummer 1 dragen, tot groot plezier van Tom Coronel, de meest populaire touringwagenrijder van Nederland, en teamgenoot Michael Verhagen.

img_0476